4.11.11

Tämähän on ollutkin ihan kiva viikko. Vaikka kaipuuni pois kaupungista on paisunut välillä lähes sietämättömiin mittoihin, on elämä onneksi pitänyt niin kiireisenä etten ole ehtinyt keskittyä siihen ikävään ihan liikaa…

Torstai oli viikon kohokohta. Minulla oli suuri ilo ja kunnia ensiesiintyä harpisti Salla Hakkolan kanssa. Ja iltakin oli aikamoisen erityinen, nimittäin korsettiliike Belle Modesten uuden korsettimalliston lanseerausbileet Suvilahden Magitossa. Illan ohjemistoon kuului muotinäytöksen lisäksi myös Itty Bitty Tease Cabaretin soolo- ja ryhmäesityksiä. Minut ja Salla puettiin arvokkaisiin juhla-asuihin, joihin kuului luonnollisesti korkealaatuiset korsetit. Tunsin olevani kuin Scarlett O'Hara konsanaan. En ollut koskaan aiemmin pukeutunut korsettiin ja yritin totutella siihen jo tunteja ennen keikkaa. Aluksi tuntui ahtaalta, mutta loppujen lopuksi totuin ja pyysinkin sitä kiristettävän juuri ennen keikkaa, mikä osoittautui todella huonoksi ideaksi. Esitimme kolme kappalettani joista toisen puolessa välissä näkökenttääni alkoi yhtäkkiä ilmaantua outoja harmaita läiskiä ja korvissani alkoi soida. Tunsin olevani laulava ilmapallo. Olin lähellä keskeyttää keikan, koska olin varma että pyörryn. Päätin sinnitellä ajatellen, että jos pökerryn niin ainakin teen sen mahdollisimman viehkeästi ja tyylillä, käsi otsalla,  niinkuin elokuvissa. Onneksi niin ei kuitenkaan käynyt, vaan pääsimme kunniakkaasti kaikki kolme kappaletta loppuun saakka. Kumarruksien ja  muutamien poseerauksien jälkeen pääsin vapauttamaan hieman happea aivoihini. Ovat ne varmaan aikamoisia valopäitä olleet ne naiset silloin barokkiaikoihin - eihän tuossa nyt pysty ajattelemaan kun kiristää niin paljon! Joo, kyllä Sallan kanssa oli upeaa soittaa ja ilta oli muutenkin aivan mahtava, mutta ei tuo burleskihomma ole kyllä ehkä minun juttu kummiskaan. Molen sitä mieltä että jos tekee mieli olla vähissä kuteissa niin sitten kaikki pois vaan ja niitylle kirmaamaan!



Tänään vietin muutaman tunnin Ihmisten Torilla, joka seuraa Occupy Wall Street- liikettä. Ihmisten tori sijaitsee Sanomatalon takana olevan aukion reunassa, makasiiniraunioiden edessä. Sinne voi mennä naukkaamaan ilmaisen kahvikupposen ja keskustelemaan mistä vaan mieltä askarruttavasta asiasta. Itse olin siellä vaan lähinnä hiljaa ja mietiskelin… Niin monta asiaa on pielessä ja nuo pienet teltat ja muutama urhea sielu siellä pyörimässä muuttaakseen kaiken... Ne vaan näyttivät niin voimattomilta ympäröivien massiivisten tornitalojen varjossa...Tuntui todella skeptiseltä, olin pettynyt itseeni. Ajattelin, että systeemi on vaan paska ja turha sitä koneistoa vastaan on taistella. Mutta onneksi jotkut jaksaa - kunnia, ylistys ja kiitos heille! Kyllä minä aion niitä polttopuita ja huopia sinne kiikuttaa vaikka en muuta jaksaiskaan. Onpahan noilla kultaisilla ihmisillä ainakin lämmin…. "Aiomme olla täällä niin kauan kunnes Suomeen saadaan uusi perustuslaki." -Aktivisti Ihmisten Torilla tänään. Toivon todellakin, että seuraavista talvista tulisi leutoja.